Kun aikaisemmin kirjoitin tekemästäni kahvisaippuasta niin pari kommenttia tulikin siitä miten ihana joululahja se olisi =) Tottahan se on, että kahvisaippuaa lähtee tänä jouluna pari palasta myös lahjaksi mutta mielestäni se on aika "arkista" saippuaa ja mielelläni tarjoilen varsinkin suvun naisille ja ihanille daamiystävilleni vähän "ylellisempääkin" saippuaa lahjaksi.

Palmolive-saippuaa ruusun tuoksuisena suvun matameille. Maailman kauneinta saippuaa tästä ei tällä kertaa valitettavasti tullut mutta käytössä palmolive-saippuan on varmasti ihanan pehmoista ja kukkaistuoksu huumaa nenun =) Kuorivana ainesosana murskasin taikinan sekaan vähän ruusunnuppuja ja laitoinpa niitä vähän saippuan pinnallekin muutamiin palasiin. Annetaan nuo kaikista kauneimmat palaset sitten lahjoiksi =) Sopii herkkäihoisille.

2052807.jpg

Maistuisiko suklaasaippua? Tässä saippuassa on mausteena aitoa suklaata. Resepti on omakehittelemä, mukana muun muassa rypsiöljyä, kovetettua kasvirastaa, mehiläisvahaa ja risiiniöljyä. Tuoksuna suklaa-tryffeli. Leikkasin saippuatangon pieniksi palasiksi koska tuoksu on niin makea, että siihen saattaa kyllästyä mikäli saippuaa on todella iso kimpale. Tätä lähtee lahjaksi, ehdottomasti! =) Normaali-ihoisille sopiva.

2052830.jpg

Viimeiseksi Saara Kuhan kirjan Rassaajan saippuan ohjeesta muokattu, hieman herkkäihoisemmillekin sopiva saippua. Saippua on erittäin pesevä eli sopii varsinkin niille jotka tykkäävät rassailla moottoreita ja muita öljyisiä juttusia. Vähän pehmensin reseptiä lisäämällä siihen hieman manteliöljyä ja mehiläisvahaa. Vehnäleseet hierovat taatusti tiukimmatkin likatahrat pois käsistä ja piparmintun tuoksu viilentää. Isälle tein oikein ison kimpaleen jonka hän voi sitten laittaa pajan käsienpesualtaan reunalle =) Tämä saattaa kuivattaa hieman kuivattaa käsiä joten kantsii muistaa rasvailla.

2052858.jpg